Hela Ludvika HF sluter upp under Irsta Blixten

Skrivet av Claes Frösslund 12 april 2015 20:23
Ludvika HF är välbekanta gäster i Irsta Blixten och har spelat turnering under många år i följd.

På bilden synd delar av Ludvika HF flickor 05, fast några av dem är födda 06.


- Det här är vår föreningscup som vi åker på tillsammans hela föreningen, berättar Olak Brunnström – Handbollskonsulent i LHF. Vi åker tåg tillsammans hel föreningen och på tåget fanns bara 160 platser. När vi hade klivit på med våra 155 ledare och spelar i Ludvika så fanns det bara fem platser kvar på tåget. Det var lite snopet för alla resenärer som klev på under färden mot Västerås. Men våra spelare packade ihop sig så att de ”vanliga” tågresenärerna också fick sitta, säger Olak.

Elsa Almqvist, ledare i Ludvika HF berättar att målet för LHF med den här turneringen är att alla spelare skall få spela så mycket som möjligt.

- Alla lag delar upp sig i så många grupper som det går, med så få avbytare som möjligt. Som ledare blir det lite jäktigt, men man får göra det bästa av situationen. Målet är ju att alla spelare ska få vara med och ha kul på planen, så då är det värt det, säger Elsa.

Vidare berättar hon för oss att detta var hennes trettonde match som hon coachat hittills under söndagen. Då var klockan inte mer än kvart i elva på förmiddagen.

- Det är full fart hela dagen, men det är ju det roligaste som finns, avslutar Elsa.Nästa nyhet: Golvet gungade på Irsta Blixtens disco

Skrivet av 12 april 2015 09:14
På lördagskvällen förändrades Bombardier Arena från handbollsarena till ett jättedisco. Massor av ungdomar fyllde golv och läktare inför uppträdandet av årets Irsta Blixten-artister Samir & Viktor. Förra året hade de en stora sommarhiten "Success" och i årets Melodifestival skördade de stora framgångar med "Groupie". Golvet gungade bra när publiken hoppade i takt och sjöng med i låtarna. Efter... Läs mer

Kommentarer