Ledarträff med Zacke och Frenne

Skrivet av Claes Frösslund 08 april 2017 23:59
Ändrad av Claes Frösslund 09 april 2017 00:00
  
 

Under lördagskvällen arrangerades en träff med Fuchse Berlins och A-landslagets högersexa Mattias Zachrisson samt VästeråsIrstas damtränare Frenne Båverud. Under närmare en timme intervjuades de av moderator Margaretha Karlsson och svarade på frågor från ledare.

Zacke, som han kallas berättade om sin karriär som startade vid fem års ålder i Irsta HF. Länge höll han på med flera idrotter, men på högstadiet blev det mest Ishockey. Där fick man aldrig missa en träning men tack vare en förstående handbollsklubb kunde han hålla kvar kontakten med handbollen. Det blev bara enstaka matcher och ganska få handbollsträningar under den perioden. Som 15-åring slutade han med ishockeyn för att istället satsa helhjärtat på handboll i GUIF. Där blev det ett högt värderat USM-guld med A-pojk och året efter var han som 16-åring ordinarie i A-laget. Sedan 4 år tillbaks är Zacke proffs i Fuchse Berlin.

Frenne inledde sin tränarkarriär redan som 16-åring då han bl.a. tränade sina bröder på Västgötaslätten. Sedan fortsatte karriären i bl.a. i Märsta och Eskilstuna innan han kom till VästeråsIrsta HF. Här har han haft en assisterande roll till Erik Larholm och även tränat utvecklingslaget. Sedan två år är han huvudtränare förA-laget och utsågs förra året till årets tränare i Svensk damhandboll.

Frenne jobbar i team med sina tränarkollegor bl.a. Jessica Enström. Med spelarna har han gärna dialog och diskussioner. Under året har det varit en stor omställning på det planet när nio erfarna spelare lämnade klubben och ersattes av unga förmågor. Medelåldern sjönk med sex år.

Under ledarträffen serverades en härlig ostbricka till de närvarande ledarna.  

 
  

Nästa nyhet: Irsta Blixten Laserdisco

Skrivet av 08 april 2017 11:31
Irsta Blixtens cupdeltagare med gästkort A-D välkomnas till kvällens laserdisco i Bombardier Arena. Discot startar 19:00 och håller på till kl. 23:00 och är endast öppet för cupdeltagare. Vi har anlitat ett vaktbolag för att upprätthålla ordning och säkerhet samt har även ett samarbete med polismyndigheten kring arrangemanget. Läs mer

Kommentarer