VästeråsIrstas elitspelare på Irsta Blixten

Skrivet av Claes Frösslund 02 april 2016 18:25

För vårt damlag innebär Irsta Blixten ett avbrott i tankarna på SM-slutspelet och matcherna mot Skövde HF. För herrlaget, som går i väntans tider på stundande elitseriekval mot HK Aranäs, blir helgen fylld av arbete under turneringen.

I Klövernhallen, med tre planer, är det vänstersexan Hanna Grytegård som bestämmer. Hon är hallchef och den som ser till att allt fungerar som det ska i arenan. Till sin hjälp har hon några av sina lagkamrater från damlaget. De jobbar som matchfunktionärer och håller koll på tid och resultat.
 • Jag är ny i laget så det är första gången jag jobbar med Irsta Blixten, säger Hanna Grytegård. Så här långt har allt fungerat mycket bra. Jag började 07:30 i morse och ska jobba till 20:00 ikväll och hoppas det rullar på så här hela tiden. Det är härligt att se den positiva energi som alla spelare och ledare sprider, men det är ju så det ska vara när man är på cup, berättar Hanna som själv spelat Irsta Blixten som ungdomsspelare. Då representerade hon moderklubben Borlänge HK och slutade tvåa i turneringen.  En annan som själv spelat Irsta Blixten flera gånger, och vunnit tre finaler som ungdomsspelare, är målvakten Julia Sand. Hon tycker att arbetet som matchfunktionär har gått bra så här långt, men har å andra sidan erfarenhet eftersom det här är tredje året i rad hon jobbar som funktionär tillsammans med damlaget.

  Kvartsfinalen mot Skövde HF har gått bra så här långt. Hur ser ni på slutspelet så här långt?
  • Vi har tagit två fina skalper mot Skövde HF så här långt och leder med 2-0 i bäst av fem. Det har varit häftiga matcher att spela. Vi har väntat länge på det här och känner oss väldigt taggade inför det här, säger Hanna Grytegård. Våren är vår tid och vi ska göra allt för att den ska vara riktigt länge i år, avslutar hon.
   • Ja, det ska till en riktig fadäs om Skövde HF ska kunna vända detta, säger Julia Sand.    På bilden ser vi några glada spelare från IFK Nyköping F04, som precis vunnit över HSK med 13-9, posera bredvid Hanna och Julia. (fr.v. Nelly Schmützer, Hanna Grytegård, Wilma Berg, Lisa Sager, Julia Sand och Tova Mehlin Öhgren)
    VästeråsIrsta HFs A-lagsherrar och U-lagsherrar jobbar under hela Irstablixten från fredag till söndag kväll. A-lagsherrarna har hand om hela ABB syd med 9 planer, där de är sekretariatfunktionärer och även domare för de minsta klasserna. U-lagsherrarna har hand om Bombardier Arenas 3 planer och Wennströmskas plan där de är sekretariatsfunktionärer och även hallchefer. Båda herrlagen är även med och bygger scenen till uppträdandet på discot och vakter samt kioskansvariga.

    På plan 8 i ABB arena syd träffade vi på A-lagsspelarna Anton Andreasson v6, Erik Lindau m9 och Niklas Åsberg målvakt. Anton och Niklas har spelat Irsta Blixten själva i sina yngre år. Anton har hela sex guldmedaljer från turneringen i sin prissamling. Niklas har även han vunnit Irstablixten. Erik Lindau som kommer från Karlskrona har tyvärr aldrig varit med och spelat i Irstablixten, och det tycker han är synd, då det är en av Sveriges största cuper.

    På plan 5 i ABB syd träffade vi Daniel Zachrisson, h9, där han satt som sekretariatfunktionär. Daniel har spelat med i Irstablixten sedan han var 9 år till A-pojk och spelat ett antal finaler med 2 guld som Irstablixten merit. Sedan dess har han arbetat varje år på Irstablixten, både som hallchef och funktionär. Han tycket att det är kul att se många ungdomar och framtidslöften från i princip hela landet.

    På måndag är det åter vardag igen, och förberedelserna inför elitseriekvalet mot HK Aranäs kan fortsätta. Onsdag 13/4 kl. 19:15 är tidpunkten som våra A-lagsherrar ser fram emot.Nästa nyhet: Busslinjekartan

Skrivet av 02 april 2016 08:46
Det är problem att se busslinjekartan i appen då formatet blir väldigt litet. Samma information som i appen finns också på vår hemsida www.irstablixten.se. I din webbläsare blir busslinjekartan dynamisk i storlek. Därmed också lättare att tyda. Detaljerad information i text finns också för respektive busslinje. Läs mer

Kommentarer