Tack för denna gång!

Sedan 1967 har IrstaBlixten samlat handbollsspelande barn och ungdomar i Västerås. Varje år har intresset varit stort både nationellt och i de nordiska grannländerna. Efter två inställda turneringar under pandemiåren, kunde VI den 1 - 3 april äntligen arrangera en efterlängtad upplaga av IrstaBlixten. 414 lag och 5000 spelare gästade Västerås och våra spelplaner. Över 1000 matcher spelades och de medverkande lagen gjorde totalt imponerande 21 605 mål. IrstaBlixten anno 2022 blev en glädjefylld tillställning med handboll i fokus och det märktes att spelare, ledare, publik och funktionärer har saknat turneringskänslan.
   
Äntligen fick vi chansen att arrangera Irstablixten efter två år av pandemi. Startsträckan blev kort och intensiv med endast 6 veckors förberedelsetid. Mycket arbete har det varit men det har underlättats genom de kontakter vi haft löpande med gästande föreningar. Det har verkligen känts att förväntningar och längtan efter turneringar har varit på topp. När vi blåste igång matcher kl 17.00 på fredagen så kunde vi nästa ta på den positiva stämning som var runt om i olika hallar i Västerås. Turneringen har fungerat mycket bra i alla delar men vi har också konstaterat att det finns saker som vi ska ”skruva” lite på till nästa års turnering. Vi har nog aldrig haft ett sånt välbesökt disco på lördagskvällen vilket ramade in turneringen på ett positivt sätt och gav alla ungdomar chansen att dansa av den sista energin på lördagen.

Söndagens finaler gick väldigt bra det var många välspelade matcher med mycket kamp, glädje och lite tårar. Sammanfattningsvis så har det varit en mycket lyckad helg och vi har fått möjlighet att träffa många trevliga och glada spelare och ledare hela Sverige och även Finland.

- Thomas Morén, Klubbchef VästeråsIrsta HF

VI riktar ett varmt tack till medverkande lag, publik, samarbetspartners och funktionärer som gjorde turneringen möjlig! Välkomna till Irstablixten 2023 som går helgen 31 mars – 2 april!